Mitt första besök på en bögbar

För 7 år sedan så gjorde jag "Stjärnklart" , en show som skräddarsys och paketeras direkt till företag under ledning av Anders Berglund. Det är olika artister med varje år, och detta året så var det Robert Wells, Sissela Kyle, Gunilla Backman, Lagylia Fraiser, Maria möller, två körtjejer och fyra dansare, varav en var jag. Det var en helt fantastisk upplevelse och jag har sällan skrattat så mycket som under dessa repetitioner och den efterföljande turneén mycket pga att det räcker att Sissela kommer in i ett rum så ligger jag dubbelvikt. Hon är helt magisk. En av de största anledningarna till att detta var ett av de mest givande och roligaste projekt jag någonsin gjort, var regissören tillika koreografen Roine Söderlund. Roine är en helt fantastisk man på så många sätt. Om man bara tittar på hans CV så ät det svårt att tro att någon annan alls har gjort någon musikal eller uppsättning i Sverige. Han har satt sitt namn på allt. Självklart är det så att alla vill jobba med de bästa, och det är Roine. 

 Koreografkungen Roine Söderlund

Koreografkungen Roine Söderlund

För två år sedan så frågade Roine mig om jag ville vara med och skapa något nytt. han ville göra ett tangonummer med fyra killar. Självklart sa jag inte nej till att koreografer med sveriges kung och bara några dagar sedan stod vi tillsammans med David Watson och Johan Andersson och började brainstorma fram ett nummer till den klassiska "Libertango". Det var en magisk process där alla gav och det kändes som att allt gick upp i en högre enhet. Vi kämpade på med numret i ett par veckor, och var väldigt nöjda med resultatet. Dessvärre hittade vi aldrig en arena där vi kunde visa upp resultatet. 

Som av en händelse så handlar ju min show "En dans på rosor" till viss del om händelser från mitt liv och när jag kom till punkten i showen där det är dags för huvudrollen att experimentera lite med sin sexueuallitet så dök "Libertango" plötsligt upp och passade som handsken in i berättelsen där rollfiguren Ken för fösta gången kliver in på en bögbar och som i verkligheten snabbt blir ett byte för det hungriga hyenorna. 

Jag är så tacksam för att Roine ville vara med på denna resa och kasta sitt magiska trollspö över denna delen av historien. Jag och dansarna älskar numret och nästa vecka skall vi för första gången visa upp numret officiellt, då vi är med och dansar på prides invigningskväll. Det skalll bli så spännande.

Ett stort tack även till medkoreograferna, Johan Andersson och David Watson, för att vi får använda detta fantastiska nummer i showen... Tack!

Med kärlek

Tobias