Dagen slutade i panik!

I vårt danskompani ”Move your feet” , kommer vi ju allesamman från den latinamerikanska och moderna tävlingsvärlden vilket är så långt man kan komma från ”Bounce”, steet och hiphop. Men när jag har suttit och tänk och ”fnulat” på "En dans på rosor" under årens lopp så har jag alltid haft en vision att även få med inslag i showen, där vi inte är helt på hemmaplan. Vi måste ju utmana oss själva för att utvecklas.

Min stora förebild inom den street och hiphop genren är Thomas Benstem. Denna magiska dansare med tyskt ursprung upphör aldrig att överraska eller imponera. Han har sina alldeles egna unika stil, så när jag skulle välja vem jag skulle jobba med på detta projekt var valet inte så svårt.

 Thomas Benstem

Thomas Benstem

Jag ringde upp Thomas runt nyår när jag var i Thailand, som till min begeistring sa att han med glädje ville vara med och koreografer ett nummer till showen. Vi bestämde att han skulle göra ett ”lätt” street nummer till Roxettes ”The look” När vi lade på skrek jag, likt Ronja Rövardotter, ut min lycka över hela Thailand.

Första dagen när Thomas kom till oss i hela sin prakt (han är ju dessutom en av världens snyggaste män) Var vi alla supertaggade på att göra det bästa vi kunde.

 Thomas ser konfunderad ut. det all rätt

Thomas ser konfunderad ut. det all rätt

Trots detta slutade dagen i Panik för väldigt många av oss!! Ångesten kom krypande och vi tvivlade på om vi någonsin skulle känna ens ett uns av ”street” i våra kroppar. Thomas var helt magiskt och uppmuntrande hela dagen men vårt självförtroende var ändå helt i botten.

 Efter första dagen kände vi så här....

Efter första dagen kände vi så här....

Det är ju så det är att lära sig något nytt, man måste genom fasen av att känns sig helt värdelös innan man faktiskt känner att man blir bättre och man ser en chans att en dag faktiskt klara av uppgiften.

Vi kämpade på och redan andra dagen med Thomas så kändes det något bättre.

 man ser tvivlet i allas ögon

man ser tvivlet i allas ögon

Det finns inget nummer i showen som vi tränat så mycket som ”The look ” och nu tycker vi allesamman att vi liknar ”Bounce” :- )  ( Ett stort stort ironiskt skämt ) Eller vi tycker i alla fall att vi behärskar koreografin 100 bättre än den första katastrofdagen. 

Jag är så tacksam att herr Benstem är med på denna resa och jag ser redan fram emot att snart jobba tillsammans med honom igen!

We love you Thomas! Du är vår hjälte! ( Snygga hjälte )

 

Med kärlek

Tobias