Kvällen då musiken dog

igår var en kväll som många andra. vi var super peppade över att ha så mycket folk i publiken och dansarna gjorde sitt yttersta för att ge publiken en oförglömlig kväll. Det blev en oförglömlig kväll! 

 

Mitt under det det mest seriösa numret i hela showen, "under ytan" , där Erik ( en av huvudkaraktärerna ) möter sina demoner, går strömmen till ljudbordet och det blir knäpptyst i hela lokalen.. nio dansare står med ett tio meter långt tyg vitt tyg och det syns att paniken börjar sprida sig en aning ibland oss ..  

Hur länge skall musiken vara försvunnen, kommer den gå på igen överhuvudet taget ? och iså fall, var är vi i låten då? vad gör vi? panik! 

 

Det har gått 40 sek och fortfarande ingen musik. Dansarna börjar så smått improvisera där de står.. jag ser att Anders, som går scenskolan,tar på sig ansvaret att göra situationen extra intressant för publiken och det kommer osammanhängande ljud från honom.. detta eggar mig och några andra att ta improvisationen till en annan nivå . Folk som bara brukar stå i tyget springer från mot Calle som VERKLGEN får möta sina demoner denna kväll. jag gör det samma och Calle besvarar demonen ( mig ) med att putta mig in på mitten av scenen där jag plötsligt , från ingenstans lägger mig som en skorpion med stjärten i vädret och syftet att sticka Calle när jag kommer åt nästa gång. 

 

Det pågår nu en fullt utvecklad improvisationsteater på scenen som varat i 2:30 min.  

Calle som är huvudpersonen sitter på catwalken och beskådar hela spektaklet. Han tror inte sina ögon..

-Mina dansvänner har blivit galna! tänker han

Efter ca 3 min får vår underbara ljudtekniker philip äntligen ljud i skällan igen och lyckas mirakulöst hitta tillbaka precis där vi var innan strömavbrottet... musiken strömma ut ur högtalarna. 

- jag vet , jag vet , jag vet att du finns där.. sjunger Uno Svenningsson 

och vi fortsätter som om ingenting har hänt.. !  

En stor del av publiken tror att numret skulle vara då!  

 

jag är så megastolt över att jobba med så proffsiga människor som trots omöjliga utmaningar , klarar skivan och alltid leverarar på topp.

Denna oförglömliga kväll går till historien som "kvällen då musiken dog"  

 

med kärlek  

 

Tobias  

 

  Under ytan

Under ytan

image.jpg