Hela gänget samlat igen

Vilket gäng vi är! Att umgås med dessa mänskor är som att dricka en rejäl klunk av livselixir! Alla jobbar stenhårt, men det är högt i tak och alltid nära till skratt. Efter sista kvällsrepet innan nypremiären i morgon så sitter just nu, jag och vår magiska ljud och ljus tekniker Philip, kvar och designar ljuset så att det skall bli ännu bättre nu i vår.

Tjejerna har mycket vidd i kjolarna att svänga med. tack för det Lars- Åke Wilhelmsson

Tjejerna har mycket vidd i kjolarna att svänga med. tack för det Lars- Åke Wilhelmsson

Vi har många nyheter i vår! Inte bara att vi har en ny dansare i Malin Johansson, utan också nya nummer som "it must have been love" som dessutom vår sångerska Evelina Olsén sjunger live. Det låter som om man skulle svepa en syrsa genom honung ...Så mjukt och melodiskt. :-)

Vi bli nog kvar här ett par timmar till, men så är klockan bara 01:57, så det gör inget. :-)

Philip leker gud....varde ljus!

Philip leker gud....varde ljus!

Biljetter till showen hittar du här

Med kärlek

Tobias

 

I morgon öppnar vi dörrarna igen!

Malin Johansson välkomnas till "En dans på rosor"

Malin Johansson välkomnas till "En dans på rosor"

I dag samlas hela gänget för att repa intensivt i två dagar inför nypremiären av "En dans på rosor" imorgon kväll. Det skall bli fantastiskt att se alla igen! Under uppehållet har vi jobbat med showen och gjort en massa uppdateringar och förbättringar, så det känns extra spännande att gå igång igen. Vi har lagt till nya nummer, Evelina sjunger fler av dem live och vår kära vän Malin Johansson från Göteborg har tillkommit i kompaniet. Välkommen in i gänget på riktigt finaste du !

jag ser fram emot underbara dagar med svett, skratt, men utan tårar!

Ni kommer väl och tittar på showen i vår? Vi spelar fram till påsk. Fredagar och lördagar. Nytt för våren är att vi lagt in en massa matinéer så att det skall bli lättare för dansarnas yngre fans att komma och se showen. Biljetter hittar ni här

Vi ses!

 

Med kärlek 

 

Tobias

Kvällen då musiken dog

igår var en kväll som många andra. vi var super peppade över att ha så mycket folk i publiken och dansarna gjorde sitt yttersta för att ge publiken en oförglömlig kväll. Det blev en oförglömlig kväll! 

 

Mitt under det det mest seriösa numret i hela showen, "under ytan" , där Erik ( en av huvudkaraktärerna ) möter sina demoner, går strömmen till ljudbordet och det blir knäpptyst i hela lokalen.. nio dansare står med ett tio meter långt tyg vitt tyg och det syns att paniken börjar sprida sig en aning ibland oss ..  

Hur länge skall musiken vara försvunnen, kommer den gå på igen överhuvudet taget ? och iså fall, var är vi i låten då? vad gör vi? panik! 

 

Det har gått 40 sek och fortfarande ingen musik. Dansarna börjar så smått improvisera där de står.. jag ser att Anders, som går scenskolan,tar på sig ansvaret att göra situationen extra intressant för publiken och det kommer osammanhängande ljud från honom.. detta eggar mig och några andra att ta improvisationen till en annan nivå . Folk som bara brukar stå i tyget springer från mot Calle som VERKLGEN får möta sina demoner denna kväll. jag gör det samma och Calle besvarar demonen ( mig ) med att putta mig in på mitten av scenen där jag plötsligt , från ingenstans lägger mig som en skorpion med stjärten i vädret och syftet att sticka Calle när jag kommer åt nästa gång. 

 

Det pågår nu en fullt utvecklad improvisationsteater på scenen som varat i 2:30 min.  

Calle som är huvudpersonen sitter på catwalken och beskådar hela spektaklet. Han tror inte sina ögon..

-Mina dansvänner har blivit galna! tänker han

Efter ca 3 min får vår underbara ljudtekniker philip äntligen ljud i skällan igen och lyckas mirakulöst hitta tillbaka precis där vi var innan strömavbrottet... musiken strömma ut ur högtalarna. 

- jag vet , jag vet , jag vet att du finns där.. sjunger Uno Svenningsson 

och vi fortsätter som om ingenting har hänt.. !  

En stor del av publiken tror att numret skulle vara då!  

 

jag är så megastolt över att jobba med så proffsiga människor som trots omöjliga utmaningar , klarar skivan och alltid leverarar på topp.

Denna oförglömliga kväll går till historien som "kvällen då musiken dog"  

 

med kärlek  

 

Tobias  

 

Under ytan

Under ytan

image.jpg

En känslomässing berg och dal bana


Tänk att en tanke kan gå så långt att den en dag blivit verklighet. Tänk alla gånger jag suttit på ett plan eller ett tåg och koreograferat i mitt huvud och att det nu finns att se på en scen i Stockholm. Tänk så många hinder vi behövt, och fortsatt måste ta oss över varje dag i detta magiska projekt, som gjort, och gör oss starkare varje gång vi klarat av utmaningen.

Jag är så stolt över att vi i lördags hade en publik som var helt euforisk över vad de just sett och att hela ensambeln älskar att ge dom denna känsla kväll efter kväll.

Vi dansar i 2 timmar i sträck känns det som och har vi två minuters paus så byter vi i raketfart om till en ny kostym som Lars-Åke sytt.  Men som vi älskar att stå på den där scenen och för första gången få visa vad vi på riktigt kan. Vi får med våra medel förmedla en känsla till publiken.

Inte ett ord uttalas under hela föreställningen men ändå verkar det som att åskådaren är med på denna känslomässiga berg och dalbana hela vägen in i mål.

Det är inte bara vår publik som tagit med på ett turbulent känslosvall denna hösten. Jag har hittat så många nya delar av mig själv under projektets gång, då jag verkligen fått mina gränser beprövade och varit tvungen att ta en annan ställning som chef, än vad jag är van vid. vardagen har pendlat mellan eufori och panik. Det är otroligt så många beslut som skall tas varje dag ?! Frågor som skall besvaras och tålamod som skall hållas. Men jag älskar likväl varenda sekund av mitt liv. Jag växer varje timma och  lever en dag i taget. 


Med kärlek


Tobias

Ännu en magisk och känslosam kväll av "En dans på rosor"

Jag kan knappt fatta det? Premiärhelgen av "En dans på rosor" är avklarad och för första gången på många många veckor har jag en dag ledigt. Det är med en magisk känsla i magen som jag går omkring hemma i lägenheten och myser vid tanken på hur resultatet blev och hur det mottogs. Tre fullsatta hus med jublande publik som både grät och skrattade åt det vi åstadkom på scenen. Jag kan inte vara mera stolt. 

Lördagens föreställning var åter igen magisk, efter att vi haft en del strul under fredagen, med diverse strömavbrott och annat tekniskt strul. Allt rann på som på räls under sista föreställnings och min första danslärare och nu mentor och vän Lena Johnson Ahlnäs var på plats. Igen blev det värdigt emotionellt i tacktalet, när jag tänkte på vad vi gått igenom tillsammans under åren och vad hon betytt för mig och mitt liv. Hade inte hon kommit och undervisat i dans i Östansjö gymnastiksal när jag var 8 år, så hade vi ju inte stått här på metropol palais idag och känt denna känsla av total eufori. Tack Lena!

Biljetter till "En dans på rosor" hittar ni här

Det sjukaste med en här helgen är dock att vi hunnit flytta samtidigt? Vi bor numera i vasastaden precis vid sidan av teatern så att jag kan i princip rulla hem om jag vill. det är dock överdrivet att säga att vi har flyttat, Tomasz har fått ta hela smällen och jag har inte lyft en enda kartong. Tusen tack finaste Tomasz för att du tog detta och för att vi nu bor i världens finaste tvåa... Här kommer vi leva väldigt gott och vara lyckliga. 

Med kärlek

Tobias

 

 

Allt blev Kaos

Är det någon som vet? var det fredagen den 13:e igår? 

jag tror allt som kan gå fel runt en föreställning , gick fel igår!  

kvällen började med ett panikartat strömavbrott, när någon körde in en diskvagn bland all elektronik.. Detta strömavbrott satt igång en rad av snöbollseffekter . ljuset i showen fungerar helt plötsligt inte som det skulle, filmer som skulle spelas upp spelades inte och maten till gästerna serverades kall , då ugnar dessvärre går på el.:( 

Trots detta så levererade vi en show som fick varenda gäst att så upp och klappa och stampa takten när vi dansar vårt sista steg. om detta är vår lägsta nivå, finns det inga gränser på hur bra detta kan bli . jag vill tacka publiken igår som stöttade oss hela vägen och som levde sig med i föreställnigen till 100 procent ..  

kärlekeen var enorm igår i lokalen.  

idag är en ny dag och jag längtar efter att få visa hur bra vi tillsammans KAN vara❤️ 

med kärlek

Tobias  

image.jpg

det var nog teaterspöken som stod för gårdagens kaos 

image.jpg

tack för kaffet...

lugnet före stormen

Nu sitter jag ensam bakom scenen och suger in lugnet innan stormen.. om en halvtimma kommer gästerna till premiären för att avnjuta den fantastiska trerätters menyn och samtidigt kommer dansarna för att värma upp och också få lite mat i magen. 

det känns helt magiskt att sitta här och att ikväll igen få  gå ut på scenen och underhålla en publik med vår historia.

 

Jag har knappt hunnit landa efter urladdningen i onsdags där stämningen var elektrisk och energin stutsade mellan oss på scenen och den entusiastiska publiken. sååå mycket kärlek att Amor skickade avundsjuka brev efteråt. :) 

 

ikväll är det premiär för alla .. vi är sååå taggade och nu skall vi visa hur dans kan se ut..  

 

med kärlek

 

Tobias  

image.jpg

lugnet före stormen

 

Min dröm GICK i uppfyllelse

Jag kan knappt med ord beskriva känslan jag hade när jag vaknade upp med denna morgon?Jag vet nu hur det måste kännas att ha vunnit OS guld, och alla man älskar sitter på läktaren och kastar kärlek på vinnaren :-) 

Det är lyckotårar....

Det är lyckotårar....

Jag började drömma om igår när jag var 15 år. och att få stå på scenen på Metropol Palais med 10 andra som nu delar samma dröm, var en ofattbar känsla. Det är med ödmjukhet som jag bugar, bockar och tackar för alla positiva kommentarer, känslor och ord som jag fått uppleva de senaste timmarna. Det hela är överväldigande..  

Till mina magiska dansare och mina enastående sångerska: You rock my world! Utan er vore showen ingenting. Ni ger och ger och ger och kemin och energin på scen bidrar definitivt till växthuseffekten. Det blixtrade om varenda en igår och lämnade inte en enda människa i rummet oberörd. Ni är alla ren och skär magi!

Making your mind up

Making your mind up

Ett stort tack till min fina projektledare Carina Sundqvist, för att du trodde på idéen för två år sedan och fick gåshud på samma ställen som jag, när jag började berätta om min dröm. Som vi har kämpat vi två! Vi har verkligen upplevt hur David måste ha känt det i kampen mot Goliat? Vi har släckt bränder och löst utmaningar, men känslan igår när vi var i mål, gjorde att allt slit,  varenda sömnlös natt, varenda missad måltid, var mödan värd.  Tack Carina..

Let´s disco!

Let´s disco!

Tack till Kalle Dyall, Roine Söderlund och Thomas Benstem för er inspiration och att ni gjort showen så mycket mer dynamisk!! Jag fattar knappt att ni vill vara en del av min dröm och ännu mer oförståligt är det hur stolta ni verkar vara. jag älskar er och det har varit en ynnest att jobba med er. också ett stort tack till Johan Gabous och David Lindberg som filmat allt rörligt material till "En dans på rosor". jag är mållös över ert arbete och är så tacksam för ert slit, men fränt för er vänskap. Ni är outtömlig kärlek!

Till sist tack till alla som satt i publiken, som överöste oss med kärlek under och efter föreställningen! Ni anar inte vad ni fick oss att känna på scenen. Vi älskar det vi gör och att ni var med och delade våra känslor betyder allt. Era skratt , era tårar och era applåder gick rakt in i våra hjärtan och fyllde oss med med ett obeskrivligt lyckorus. Ett stort tack!

Idag är jag ledig, men kan inte låta bli att längtar tills imorgon när vi har premiär på riktigt. 

med kärlek

Tobias

Ps. En massa kärlek till min underbara familj och Tomasz för ert gränslösa stöd. Ni betyder allt för mig <3

Det vackraste mötet

Det vackraste mötet

Nu skall jag "leva livet"

Nu skall jag "leva livet"

Vem vet inte du, vem vet inte jag....

Vem vet inte du, vem vet inte jag....

Aldrig har jag varit så stolt


En dans på rosor och pride älskade verkligen varandra! Ett stort tack till allt folk som stöttat, hejat och uppmuntrat, när vi passerat förbi och showat inne i parken eller på stockholms gator.

Babsan i all sin prakt med sina undersåtar.

Babsan i all sin prakt med sina undersåtar.


I lördags var det dags för mig att för första gången någonsin gå med i paraden. Jag vet inte varför det har dröjt så länge, men jag tror inte jag hittat en lämplig plats tidigare. Det ångrar jag lite nu, då detta är något av det absolut roligaste jag gjort.

Hela pride gänget... Bästa flaket någonsin?

Hela pride gänget... Bästa flaket någonsin?


Det var så många i min yttersta närhet som hjälpte till att göra denna dagen så magisk. Mamma och Pappa hade kommit upp redan på fredagen för att hjälpa till att klä in vår ”En dans på rosor”- vagn med Cypress och binda på 1020 stora riktiga rosor i alla möjliga färger. Min bästa vänner Jon, Hasse och bästa pojkvännen Tomasz hjälpte till att bygga om trailern till en dansbana och klä in ”babsans tron-rum ” med rosa tyg. Vår magiska projektledare Carina Sundqvist servade oss alla under byggdagen och ett extra stort tack till Carinas underbare bror Ronny, utan vars hjälp vi inte hade haft något ekipage alls. Det jobbades febrilt under hela fredagen och när klockan slog midnatt var underverket färdigt.

 

På lördags morgonen började vi igen tidigt för att hinna det sista innan vi tillsammans med mina underbara dansare i ”move your feet”, några av mina absolut snyggaste och finaste vänner och Babsan, skulle rulla längs Stockholms gator och bjuda på show.

 

Blderna talar för sig själv hur helt sagolikt hela dagen blev. Ett supertack till er allesamman för att detta blev en av de bästa dagarna i alla våras liv.

 

Tack till

Anders Jacob

Björn Törnblom

Tobias Bader

Maria Bild

Malin Johansson

Jeanette Carlsson

 

Gabriel Forss

Mathias Lundström

David Johansson

Tomasz Joziewicz

Alexander Jacobsson

Kim Andersen

Kristoffer Hultling

Martin Granetoft

Andreas Durfelt

Johan Esbjörnsson

Johan David Seil

Hans Castergren

Erik Nordlund

Fredrik Forss

Andre Bakos

 

Lars Åke ”Babsan” Wilhemsson

Carina Sundqvist

Pia Jurvanen

Ronny, mamma och pappa!

 

jag har aldrig varit stoltare!

 

Med kärlek

 

Tobias

 

Blev det Succé?

Vilken kväll det blev! Vi skulle idag sjösätta vår show " En dans på rosor" för första gången , då två av numren skulle framföras på Pride . Vi har svettas och kämpat i replokalen i två dagar för att verkligen visa vad man kan förväntas se på metropol Palais när vi har premiär den 3 sep. Jag var meganervös inför kvällens gigg men visste ju att jag hade Sveriges bästa och mest fantastiska dansare vid min sida. 

Så kan det gå en tangobar

Så kan det gå en tangobar

Sådan Succe det blev! Vi började med vår version av "libertango" som handlar om hur det känns när en homosexuell man för första gången, vågar sätta sin fot på en bögklubb. Man är väldigt nervös och man hinner knappt komma över tröskeln innan man är ett Byte som gamarna slår klorna i. 

Publken gav oss sitt fulla stöd och det var magiskt att höra alla ovationer på scenen.  

image.jpg

Babsans kreationer kom till sin fulla rätt och lyfte nummret ännu högre. 

vi vad i sådant lyckorus efter första numret och det andra numret gav precis samma underbara eftersmak! 

Final countdown

Final countdown

Vi avslutade det stora 80 - tals medleyt i andra akten med att dra av "The final countdown" med så mycket uttryck att tom överraskade oss själva när vi såg videon efte åt. 

Mina Move your feet dansare med en annan stjärna , Conchita wurst. Tack för din ödmjukhet Conchita!&nbsp;

Mina Move your feet dansare med en annan stjärna , Conchita wurst. Tack för din ödmjukhet Conchita! 

Ett stort tack till mina enastående dansare !! Ni kan nog inte förstå hur lycklig jag är att få jobba med er varje dag. Det här projektet, min dröm , har redan överstigit alla förväntningar och ni har alla ett litet rum i mitt hjärta som blir större och större för varje dag .

image.jpg

Tack Lars Åke "babsan" Wilhemsson  för all hjälp !!! Din positiva energi och hjälpsamhet är värd allt för mig (oss) Du är ren magi! 

Tack till Pride för att vi fick lov att visa upp vad vi är kapabla av! 

image.jpg

sist men inte minst vill jag tacka min "partner in crime", Min projektledare Carina Sundqvist som nu lägger ner hela sin själ i att vi skall ha det så bra som vi nu har det.. Utan dig hade min och dansarnas dröm aldrig blivit verklighet❤️

Med kärlek Tobias

 

Jag tappade telefonen i marken... Totalchock!

När människor ser på Lets dance på tv så är det naturligtvis dansen som lockar, men lika många ser  på programmet på grund av kläderna. Så när vi nu sätter upp "En dans på rosor" så går det ju inte att komma i vad som helst? Samtidigt så är ju detta ett litet privat projekt och vår muskelstyrka när det kommer till ekonomi är inte speciellt stor, så ekvationen gick inte helt ihop...

Min högsta dröm var att Lars Åke "babsan" Wilhemsson skulle designa ett av numren i showen, så trots att jag visste att det var minimal chans att det skulle bli så, så bokade jag in ett möte med Larsa i Göteborg. Jag åkte ner på vinst och förlust för att berätta om mitt lilla projekt , i hopp om att han skulle tycka det lät spännande. 

Lars- Åke Wilhemsson i Egen hög person

Lars- Åke Wilhemsson i Egen hög person

Larsa var mitt uppe i att spela "After Dark" som han naturligtvis gjorde med bravur, han är ju en av Sveriges i särklass roligaste män ( kvinnor ). Vi hade ett snabbt möte i hans loge innan han skulle börja göra sig iordning för showen och jag försökte att tala så entusiastisk som möjligt om showen och Larsa nickade och såg lagom exalterad ut. Vi skiljdes åt i Göteborg och med löftet att han skulle tänka på det.. jag hade nu ännu mindre förhoppningar om att min dröm skulle gå i uppfyllelse, och att ha med Larsa med på resan. 

Några Veckor senare så ringer Larsa upp till mig och berättar att han nu är klar med After dark, och att han nu inte kan vänta med att gå igång med vårt gemensamma projekt " en dans på rosor"!!! Jag tappade nästan telefonen i marken och fick fram ett svagt -jippi! som svar då jag var i total chock! Var det sant skulle jag få med Lars-Åke som designer på ett av numren i showen ? Vilken dröm!

Vi träffades några dagar efter och hade ett litet möte. Då säger Larsa att han vill designa HELA showen. Jag dör nästan av eufori och tror inte mina öron. Jag vet att Larsa älskar pardans, då han själv varit aktiv tävlingsdansare, men var han seriös? 

Lars Åke i systugan med vår magiska sömmerska Gunilla

Lars Åke i systugan med vår magiska sömmerska Gunilla

Men det var absolut allvar och det börjades skapa hemma på kammaren och jag kan säga att om jag var imponerad av Larsa innan så är det ingenting mot vad jag är nu! Denna mest fantastiska man, som jag nu i några månader aldrig upphör att fashineras av. han är så ödmjuk, rolig och kreativ att jag känner mig oövervinnelig vid hans sida. 

 

Tusen tusen tack Larsa för ditt eviga engagemang, ditt stöd, din humor och dina uppmuntrande ord och för att du aldrig ger upp trots att mina idéer ibland känns allt allt för konstiga. Du har gett "En dans på rosor" (och mig) vingar och jag kan inte vara stoltare än vad jag är när du går bredvid <3

Ännu en gång ett stort stort tack! 

Vi älskar dig! <3

Ps. Vi älskar dig också Gunilla <3 

 

med kärlek

 

Tobias

 

Mitt första besök på en bögbar

För 7 år sedan så gjorde jag "Stjärnklart" , en show som skräddarsys och paketeras direkt till företag under ledning av Anders Berglund. Det är olika artister med varje år, och detta året så var det Robert Wells, Sissela Kyle, Gunilla Backman, Lagylia Fraiser, Maria möller, två körtjejer och fyra dansare, varav en var jag. Det var en helt fantastisk upplevelse och jag har sällan skrattat så mycket som under dessa repetitioner och den efterföljande turneén mycket pga att det räcker att Sissela kommer in i ett rum så ligger jag dubbelvikt. Hon är helt magisk. En av de största anledningarna till att detta var ett av de mest givande och roligaste projekt jag någonsin gjort, var regissören tillika koreografen Roine Söderlund. Roine är en helt fantastisk man på så många sätt. Om man bara tittar på hans CV så ät det svårt att tro att någon annan alls har gjort någon musikal eller uppsättning i Sverige. Han har satt sitt namn på allt. Självklart är det så att alla vill jobba med de bästa, och det är Roine. 

Koreografkungen Roine Söderlund

Koreografkungen Roine Söderlund

För två år sedan så frågade Roine mig om jag ville vara med och skapa något nytt. han ville göra ett tangonummer med fyra killar. Självklart sa jag inte nej till att koreografer med sveriges kung och bara några dagar sedan stod vi tillsammans med David Watson och Johan Andersson och började brainstorma fram ett nummer till den klassiska "Libertango". Det var en magisk process där alla gav och det kändes som att allt gick upp i en högre enhet. Vi kämpade på med numret i ett par veckor, och var väldigt nöjda med resultatet. Dessvärre hittade vi aldrig en arena där vi kunde visa upp resultatet. 

Som av en händelse så handlar ju min show "En dans på rosor" till viss del om händelser från mitt liv och när jag kom till punkten i showen där det är dags för huvudrollen att experimentera lite med sin sexueuallitet så dök "Libertango" plötsligt upp och passade som handsken in i berättelsen där rollfiguren Ken för fösta gången kliver in på en bögbar och som i verkligheten snabbt blir ett byte för det hungriga hyenorna. 

Jag är så tacksam för att Roine ville vara med på denna resa och kasta sitt magiska trollspö över denna delen av historien. Jag och dansarna älskar numret och nästa vecka skall vi för första gången visa upp numret officiellt, då vi är med och dansar på prides invigningskväll. Det skalll bli så spännande.

Ett stort tack även till medkoreograferna, Johan Andersson och David Watson, för att vi får använda detta fantastiska nummer i showen... Tack!

Med kärlek

Tobias

 

 

Dagen slutade i panik!

I vårt danskompani ”Move your feet” , kommer vi ju allesamman från den latinamerikanska och moderna tävlingsvärlden vilket är så långt man kan komma från ”Bounce”, steet och hiphop. Men när jag har suttit och tänk och ”fnulat” på "En dans på rosor" under årens lopp så har jag alltid haft en vision att även få med inslag i showen, där vi inte är helt på hemmaplan. Vi måste ju utmana oss själva för att utvecklas.

Min stora förebild inom den street och hiphop genren är Thomas Benstem. Denna magiska dansare med tyskt ursprung upphör aldrig att överraska eller imponera. Han har sina alldeles egna unika stil, så när jag skulle välja vem jag skulle jobba med på detta projekt var valet inte så svårt.

Thomas Benstem

Thomas Benstem

Jag ringde upp Thomas runt nyår när jag var i Thailand, som till min begeistring sa att han med glädje ville vara med och koreografer ett nummer till showen. Vi bestämde att han skulle göra ett ”lätt” street nummer till Roxettes ”The look” När vi lade på skrek jag, likt Ronja Rövardotter, ut min lycka över hela Thailand.

Första dagen när Thomas kom till oss i hela sin prakt (han är ju dessutom en av världens snyggaste män) Var vi alla supertaggade på att göra det bästa vi kunde.

Thomas ser konfunderad ut. det all rätt

Thomas ser konfunderad ut. det all rätt

Trots detta slutade dagen i Panik för väldigt många av oss!! Ångesten kom krypande och vi tvivlade på om vi någonsin skulle känna ens ett uns av ”street” i våra kroppar. Thomas var helt magiskt och uppmuntrande hela dagen men vårt självförtroende var ändå helt i botten.

Efter första dagen kände vi så här....

Efter första dagen kände vi så här....

Det är ju så det är att lära sig något nytt, man måste genom fasen av att känns sig helt värdelös innan man faktiskt känner att man blir bättre och man ser en chans att en dag faktiskt klara av uppgiften.

Vi kämpade på och redan andra dagen med Thomas så kändes det något bättre.

man ser tvivlet i allas ögon

man ser tvivlet i allas ögon

Det finns inget nummer i showen som vi tränat så mycket som ”The look ” och nu tycker vi allesamman att vi liknar ”Bounce” :- )  ( Ett stort stort ironiskt skämt ) Eller vi tycker i alla fall att vi behärskar koreografin 100 bättre än den första katastrofdagen. 

Jag är så tacksam att herr Benstem är med på denna resa och jag ser redan fram emot att snart jobba tillsammans med honom igen!

We love you Thomas! Du är vår hjälte! ( Snygga hjälte )

 

Med kärlek

Tobias

Jag får jobba med mina tre idoler....

Sex veckor kvar! Sedan skall allt vara klart och vi skall stå på scenen, strålkastarna går på och allt skall sitta. Det känns som att sex veckor är en fis i rymden efter resan vi varit ute på, men jag är övertygad om att vi lyckas knyta ihop säcken och ge den publiken som kommer en upplevelse utöver det vanliga. En stor grund till att jag vet att vi kommer att leverera en show i världsklass, är de människor som vi valt att jobba med . När jag började konkretisera min dröm ville jag gärna ha med några av mina stora idoler på min show. Några av de människor jag ser mest upp till i branschen. De var Kalle Dyall, Thomas Benstem och Roine Söderlund.

Jag tror jag kan säga att några av våra bästa dagar i livet som danskomapni var dagarna med kalle vid rodret

Jag tror jag kan säga att några av våra bästa dagar i livet som danskomapni var dagarna med kalle vid rodret

Jag var livrädd att ens fråga dom om de skulle kunna tänka sig att vara med och koreografera ett nummer tillsammans med mig till showen. Till min stora förtjusning så tackade alla tre ja till förfrågan och redan där var min lycka total. Jag kunde knappt tro det! dom ville alla tre vara en del av min stora dröm. Jag tänkte jag skulle skriva en blogg om var och en och berätta hur vårt samarbete har varit. Idag börjar jag med Kalle som i mina ögon är något av det finaste man kan träffa. Så begåvad och ödmjuk. Han har ett lugn över sig vilket gör att tom jag varvar ner och myser i hans närvaro. 

När jag frågade honom om han ville vara med så sa han att hani så fall ville veta exakt vad showen handlade om och hur jag tänkt, vilket resulterade i timmar av magiska samtal om våra liv och leverne. jag kommer alltid att ta med mig dessa samtal från detta projekt. När vi båda två satt på ett cafe på södermalm och ömsom skrattade ömsom grät över varandras historier. För detta är jag evigt tacksam Kalle!

Alla vet ju att Kalle är en fantastisk sång och dansman, men få vet att han är en av de bästa idrottsmännen i världen. 

Att tävla i CrossFit trodde jag var att lyfta vikter i cirkelträning. Men det är så mycket mer. Det är att bli stark på riktigt. Att inte bara kunna lyfta så mycket som möjligt ena dagen och springa långt andra dagen. Det är att springa fort eller långt och lyfta tungt när du precis har sprungit. Det är att simma extrema längder och göra chics direkt efter. Det är att testa kroppen till det maximala för att se hur mycket du presterar. Det är alla jobbiga sporter vi kommer ihåg efter varandra ihop och ovanpå varandra i flera dagar på raken under en tävling. 

Jag vart chockad när jag fick reda på att Karl Dyall 2012 efter VM, var den mest vältränade mannen över 45 år i Europa och den sjunde mest vältränade i världen. 

Min hjälte

Min hjälte

 

I år är han kvalificerad till The CrossFit Games (VM i CrossFit)igen. Nästa onsdag, den 23 juli och ett par dagar framåt, så skall Kalle tävla inför 13 000 åskådare i Carson, Los Angeles. I en kategori som man  kallar Master klassen plus 45 år.  Mästarna - För det är vad han är mästare på dans och CrossFit. 

Stort Lycka till Kalle!

Ännu en gång vill jag tacka dig Kalle för att du vill vara med på min resa mot drömmen. Du gör att oavsett vad som händer så har drömmen redan realiserats.  

 

Med kärek

Tobias

 

PS. Vill ni träna med och av Karl Dyall så heter hans klubb CrossFit Solid(http://www.crossfitsolid.se) och ligger på hötorget. Han deltar även på ProFitness Camps - Marbella.(http://profitnesscamps.se) och ni kan följa hans äventyr i VM på www.espn.comgames.crossfit.com / http://www.instagram.com/cfdyall

Brorsan vann!!!!!

Min lillebror blev igår utsedd till årets bästa dansband vid dansbandsveckan i Malung! 

Det är inte min riktiga bror men min bästa polare Jockes och jag har vuxit upp med honom och följt hans slit att uppnå sin dröm och igår gick den i uppfyllelse. Jag är så stolt och det var magiskt att vara på plats när Charlotta Perelli annonserade att det var "Sannex" som i år fått flest röster. 

Grattis till finaste grabbarna i Sannex!&nbsp;

Grattis till finaste grabbarna i Sannex! 

Jag och Jenette var på plats på dansbandsveckan för att dela ut pris i katogorin " årets musiker" .

Mingelfotograferna hade flugits in från storstan&nbsp;

Mingelfotograferna hade flugits in från storstan 

Det är alltid lika trevligt att vara på plats och man träffa en mängd bekanta och fina vänner .. På plats var Tony Irving och Cecilia ehrling , det var mysigt träffa dom det var väldigt länge sedan. Till bordet hade jag legenden Torgny "diggiloo diggley"  Söderberg och rockabilly gurun Jon från Top Cats. Båda två sagolika människor och det blev otal skratt till långt fram på småtimmarna . Skratt av rang blev det också tillsammans med Janne Bylund. Tack killar och ett extra tack till hela Top cats som alltid är magiska att hänga med 

En Top cat och tip topJanne Bylund&nbsp;

En Top cat och tip topJanne Bylund 

Finaste Elisa Lindström vann igår pris som årets sångerska och det var gott att krama på henne igen igår . Jag tog även en liten svängom med hennes mamma utanför toaletten, vilket var uppskattat. Speciellt det överraskande "dödslyftet".

Elisa och mamma Lindström . Jag kommer snart och hälsar på i törebeoda. :)&nbsp;

Elisa och mamma Lindström . Jag kommer snart och hälsar på i törebeoda. :) 

Det var även trevligt att Svenne förgyllde kvällen med att sjunga "Cadillac" och ge mig hjärtlig kram. .

En legend och en smurf&nbsp;

En legend och en smurf 

Även Bert Karlsson hade letat sig till Malung och det är ju alltid en upplevelse att slänga sig ini en diskussion med honom :)  

Nu är vi på väg hem.. Träning med en "En dans på rosor" i eftermiddag och ner till Båstad på jobb ikvälll. 

Med kärlek 

Tobias  

 

 

 

 

Mission compleated!

Efter åtskilliga hinder på vägen är nu Sarahs skivor i tryggt förvar på hemligt location i Göteborg. Påsarna höll till viss del genom de svårigheter jag var tvungen att övervinna. Svårast har det att få ner påsarna från hyllan på tåget. Tänk er själva , två tunga kassar fyllda till bredden med musik av världsklass, som med extrem pressission skall lyftas från en höjd av 1 meter och 90 cm.. !!!  

Belöningen vid avlämnandet var dock enorm, när en go och gla Göteborgs receptionist glatt lovade att ge dom vidare till Sarah under morgondagen..  

 

Med kärlek

 

Tobias

image.jpg

Fraktar Sarah Dawn Finers mästerverk med livet som insats

I dag vaknade jag upp i paradiset och tog för första gången en dusch i förmiddagssolen och tittade hur solen reflekterades på stadshusets ärgade tak. 

Solen stekte min kropp och sällan har en frukost smakat så gott som på denna terass denna morgon :)  

En kort sväng förbi gymmet och lite mysundervisning på eftermiddagen innan invasionen kom. Tre vänner till oss, från Polen, vällde in över tröskeln. Skämt och sido så är de fantastisk människor och det skall bli magiskt att ha den här på besök under en tid. Mest för att jag redan flytt fältet och är på väg ner till Göteborg :-) 

Jag har på vägen ner åtagit mig ett väldigt viktigt uppdrag .. Jag skall transportera 125 exemplar av Sarah Dawn finers nya platta.  

Jag har mottagit två exklusiva plast påsar som jag nu lovat att skydda med mitt liv under tågresan ner till Göteborg .  

Med så viktigt gods har jag nu stängt av allt vad wordfeud eller candycrush heter, för att enbart hålla ett vaknade öga på påsarna. Ännu har inget försök att stjäla skivorna uppdagats, men jag sitter likt en tarantella på helspänn och tänker ropa med min gällaste röst om någon kommer i närheten av mästerverken. 

Jah håller er ajour om vad som händer under resans gång! 

med kärlek

Tobias  

image.jpg

Always traveling in style

Vi flyttar till Paradiset

Ännu en megadag med hårt jobb inför den stundande premiären ( den 3:e sep ) är till enda. Idag har jag igen gått igenom min egen show. Under de senaste månaderna har jag haft koreografierna till alla tio dansare i huvudet, men nu är det dags att sätt mina egna steg. Det är så skönt att få gå in i träningssalen och bara fokusera på sig själv. Idag har jag knäckt nöten till Thomas Benstems hip hop rutin till Roxettes "The look" . Jag hävdar inte det ser ut som bounce ( ännu ) men idag kändes det mer och mer att det finns en möjlig chans att komma dit.

-Thomas jag lovar att det kommer bli bra på premiären! :-)

I eftermiddag hade vi en kompletterande fotografering för dansarna som vi inte hann med i förra gången hos finaste Karin Törnblom. Som vanligt blev det massa skratt tillsammans och vi lyckades få alla inblandade att se magiska ut på film. 

Fotografen karin Törnblom, make up av Maria Persson och en glad Björn Törnblom

Fotografen karin Törnblom, make up av Maria Persson och en glad Björn Törnblom

Maria piffar och jag klär på

Maria piffar och jag klär på

You go Elisabeth!

You go Elisabeth!


Ikväll har jag och min Tomasz flyttat till paradiset. Vi skall låna våra underbara vänner Johan och Andrés Lägenhet med tillhörande terass i en månad. Vi har precis kommit hit och jag hoppas redan att vi aldrig behöver lämna detta Edens lustgård. Bara att jag kommer duscha naken i morgon ute på terassen tittandes på stadshuset för mig att vibrera av välbehag. :-)

Paradiset

Paradiset

Imorgon jobbar vi vidare, men jag tror att jobbet i paradiset blir aningen lättare, trots att vi denna fredag väntar en invasion från Polen. 567 av Tomasz vänner är på ingående :-) Vi väntar med spänning. 

 

Med kärlek

 

Tobias

 

Vi släpper en dunderhit!

Jag tyckte helt plötsligt att det behövde hända lite mer i mitt liv, att jag inte hade nog att göra, så för en tid sedan startade jag och min fantastiska projekledare Carina Sundqvist ett musikförlag tillsammans. Vi tänkte när vi ändå är i gång... :-)

Grunden till att tanken föddes var ju naturligtvis att vi till "En dans på rosor" letat efter ett titlelspår och våran superbegåvade dansdarling, Sigrid Bernson, hade knåpat ihop en dunderhit på sin kammare. Vi behövde ett förlag som kunde ge ut låten och varför inte då göra det själva. Så med den historiken har vi nu ett musikförlag som heter "Dancing shoes publishing", vars första låt är Sigrid Bernsons "Feel Alive". Den finns nu att köpa på Itunes och spela på spotify. 

klicka här för att lyssna eller köpa låten

Dela gärna inlägget så att vi hjälps åt att sprida låten...

Stort grattis finaste Sigrid till låtsläppet!